Sposób przygotowania

Z avocado wybrać łyżeczką miąższ.
Przełożyć do blendera.
Dodać sok wyciśnięty z limonki i cytryny oraz nieco startej skórki cytrynowej.
Posolić, dodać wyciśnięty czosnek oraz koperek.
Dolać tyle oliwy, aby uzyskać ulubioną konsystencję sosu.
Zmiksować do uzyskania emulsji.

Podawać do sałaty, surówek, pieczonych ziemniaków i innych warzyw, do mięs z grilla oraz tostów.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    ciekawy sosik, lubię awokado wie wypróbuję :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo fajny przepis, muszę go wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    świetny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !