Sposób przygotowania

Drożdże rozpuszczamy w letnim mleku. Dodajemy do reszty składników i zagniatamy na gładkie ciasto.

Rozwałkowujemy dosyć cienko i przy pomocy kubka wycinamy koła.

Jabłka kroimy w kosteczkę i posypujemy cynamonem. Nadziewamy ciasto jak zwykłe pierogi i porządnie sklejamy.

Jeśli lubimy, smarujemy ciasteczka mlekiem i posypujemy cukrem.

Pieczemy około 12 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Smacznego :)

Polecam również nadziewanie pierożków gęstym budyniem czekoladowym lub waniliowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    takich pierogów jeszcze nie widziałam i nie próbowałam - coś w sam raz dla łasucha lubiącego urozmaicenie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mienta

    szczerze polecam, u mnie czesto je przyrzadzam, zawsze sie udaja :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne napewno zrobię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !