Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krakerso-pizzerinki

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 250 g
margaryna 0,5 kostki
mleko 0,5 szklanki
Dodatki:
oliwa 2 łyżka
ser pizzarella 15 dag
ser blue chesse 10 g
salami 6 plastry
chili 1 sztuka
oregano 2 łyżka
drożdże 1/4 kostka
ketchup 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Krakerso-pizzerinki

Kroki postępowania

1
Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku. Dodajemy do reszty składników i zagniatamy na gładkie ciasto.

Rozwałkowujemy dosyć cienko i kroimy na prostokąty mniej więcej wielkości krakersów.

Smarujemy je oliwą z oliwek i ketchupem i posypujemy oregano.
Krok 1 - Krakerso-pizzerinki foto
2
Na wierzch układamy składniki. Ja przygotowałam je w trzech wersjach.
Krok 2 - Krakerso-pizzerinki foto
3
Pieczemy około 12 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Krok 3 - Krakerso-pizzerinki foto
4
Posypujemy szczypiorkiem i podajemy z sosem czosnkowym lub ketchupem.

Smacznego :)
Krok 4 - Krakerso-pizzerinki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 15.05.2012 22:05
bardzo fajny pomysł :)
teresa18 04.04.2012 18:45
super pomysł
Cukiereczek13 04.04.2012 09:26
ekstra :) świetnie wyglądają :)
suzana 04.04.2012 08:45
rewelacja
motylwe 04.04.2012 08:10
świetny pomysł, muszę wypróbować:)
caralajna 04.04.2012 07:47
ale ładne wyszły, pizze lubię w każdej formie :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak