Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aromatyczne i chrupiące domowe kotleciki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka czerstwa 1 sztuka
mięso mielone 1 opakowanie
sól do smaku 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Aromatyczne i chrupiące domowe kotleciki

Lekko czerstwą bułkę maczamy przez 30 minut w mleku aż stanie się miękka.Mięso mielone wraz z solą, pieprzem, ziołami dokładnie mieszamy. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz całe jajko.Znów mieszamy.Dodajemy na sam koniec namoczoną wcześniej bułkę i dokładnie mieszamy aż wszystko stanie się lepkie i wilgotne. Na dłoń nakładamy troszkę mięsa i forumujemy pulpeta, następnie lekko spłaszczamy..Kotlety obtaczamy w mące i smażymy na głębokim tłuszczu aż do zrumienienia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 13.02.2013 15:47
A co w nich jest aromatycznego?
babcia
babcia 24.05.2012 09:04
pyszne
gusia1000 13.04.2012 00:11
Takie są super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak