Sposób przygotowania

Lekko czerstwą bułkę maczamy przez 30 minut w mleku aż stanie się miękka.Mięso mielone wraz z solą, pieprzem, ziołami dokładnie mieszamy. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz całe jajko.Znów mieszamy.Dodajemy na sam koniec namoczoną wcześniej bułkę i dokładnie mieszamy aż wszystko stanie się lepkie i wilgotne. Na dłoń nakładamy troszkę mięsa i forumujemy pulpeta, następnie lekko spłaszczamy..Kotlety obtaczamy w mące i smażymy na głębokim tłuszczu aż do zrumienienia

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Takie są super.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beatris

    A co w nich jest aromatycznego?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !