Sposób przygotowania

Ze wszystkich skladników ( oprócz powideł) wyrabiamy ciasto. Dzielimy je na części. Wykladamy jedną z nich do blachy wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy powidłami. Ja uzyłam na pół ciasta powideł śliwkowych , na drugą część konfitury porzeczkowej. Drugą warstwą przykrywamy powidła. Ciasto w blaszce mozna ukladać palcami, lub rozwalkowac, dobrze aby miało otwory na wierzchu (mozna zrobic widelcem).
Piec do "suchego patyczka", około 40 min..
Pyszne -Polecam!!!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dobre ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    super
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    na pewno smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wygląda super
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    wygląda na pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    szybkie do zrobienia,ciekawe ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    EWI

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    edi

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    przepysznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    wysmienite
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata22

    bardzo podoba mi się ten przepis ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    wygląda apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    ciekawy, brzmi interesująco
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    to ciasto musi być bardzo smaczne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Zapowiada się smacznie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Świetnie wygląda i na pewno tak smakuje
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    rewelacja:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !