Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa chlebowo-chrzanowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar z warzyw 3-4 litry
chrzan tarty do smaku
cebula biała 2-3 szt.
smalec 1 łyżka
czosnek 3-5 ząbków
przyprawa do potraw
pieprz
cukier
chleb żytni 500-600 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa chlebowo-chrzanowa

Chleb pokroić w kostkę, wsypać do gorącego wywaru, dodać wyciśnięty czosnek, pieprz, cukier i jarzynkę - pozostawić na 15 minut.
W międzyczasie posiekać cebulę i zrumienić ją na niewielkiej ilości smalcu.
Namoczony chleb zmiksować z wywarem na gładko.
Dodać usmażoną cebulkę i podgrzać.
Na koniec doprawić chrzanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokodyl 12.09.2012 11:38
Super, już myślałam, że stara doba kuchnia polska wymarła... GRATULUJĘ :)
Habibi 09.04.2012 20:55
Hehehe... Się sklonowało ;) Ale warto wypróbować :)
eagle 06.04.2012 14:22
Do wypróbowania :)
eagle 06.04.2012 14:22
Do wypróbowania :)
eagle 06.04.2012 14:22
Do wypróbowania :)
eagle 06.04.2012 14:21
Do wypróbowania :)
Habibi 05.04.2012 00:16
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
Aneta41 04.04.2012 12:36
na pewno kiedyś spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak