Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane rzeżuchą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt.
majonez 1 łyż.
musztarda 1 łyżecz.
parówka 1 szt.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
rzeżucha 1 garść
ogórek kiszony 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane rzeżuchą

Kroki postępowania

1
Jajka gotuję w lekko osolonej wodzie, studzę i obieram.
Krok 1 - Jajka faszerowane rzeżuchą foto
2
Następnie ścinam każde jajko z szerszej strony, ostrożnie wyjmuję łyżeczką żółtka, z drugiej strony też lekko ścinam jajko aby mogło stać, białka kładę na desce.
Krok 2 - Jajka faszerowane rzeżuchą foto
3
Parówkę obieram z osłonki, drobniutko kroję i mieszam z roztartymi żółtkami, drobną posiekaną rzeżuchą. Następnie dodaję majonez, musztardę oraz przyprawy do smaku.
Krok 3 - Jajka faszerowane rzeżuchą foto
4
Powstałym farszem nadziewam białka, tworząc kopczyki, które obkładam obficie świeżo ściętą rzeżuchą.
Krok 4 - Jajka faszerowane rzeżuchą foto
5
Jajka układam na plasterkach ogórka i od razu podaję.
Krok 5 - Jajka faszerowane rzeżuchą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 29.07.2012 11:18
świąteczne czuprynki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak