Sposób przygotowania

Marchew i ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy na półmiękko. Brokuł dzielimy na różyczki, również gotujemy na półmiękko. Fasolę kroimy w mniejsze kawałki. gotujemy w osolonej wodzie około 15 minut. Odstawiamy do wystygnięcia. Ziemniaki , brokuł i papryki kroimy w duże kawałki, marchew w dość grube plastry. Kukurydzę osączamy. Blachę smarujemy olejem. Wykładamy ziemniakami i oprószamy przyprawą. Następnie wykładamy pozostałe warzywa. Pieczemy około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Temperaturę zmniejszamy do 150 stopni, a warzywa zalewamy śmietaną. Pieczemy jeszcze 30 minut.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !