Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka w sosie koperkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola szparagowa 20 dag
majonez 4 łyżki
sól i pieprz do smaku
koperek 1 pęczek
tłuszcz do formy
kwaśna śmietana 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka w sosie koperkowym

Fasolę myjemy i usuwamy końce. Gotujemy na pół miękko w lekko osolonym wrzątku. Odcedzamy. Przygotowujemy sos: koperek myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Majonez mieszamy ze śmietaną i doprawiamy solą i pieprzem. Wsypujemy koperek i mieszamy. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Wkładamy fasolkę i równomiernie polewamy sosem. Pieczemy około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 05.09.2012 09:58
mniam
Mati3 13.07.2012 18:59
super:)
pacpaw 11.05.2012 23:13
uwielbiam ten sos
agnieszka214 07.05.2012 06:37
fajne połączenie palce lizac
jozefinach 06.04.2012 20:02
Pyszności.
ronald88 03.04.2012 19:36
super
cooleczka 03.04.2012 18:51
fajna odmiana dla tradycyjnej fasolki
Emilia22 03.04.2012 17:35
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak