Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tortellini w sosie pieczrkowo-śmietanowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tortellini 1 opakowanie
pieczarki 4 sztuki
śmietana 18 proc 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: tortellini w sosie pieczrkowo-śmietanowym

Kroki postępowania

1
Pieczarki obrać, pokroić i obsmażyć na masełku z cebulą.
Krok 1 - tortellini w sosie pieczrkowo-śmietanowym foto
2
Gdy pieczarki się podduszą dodać śmietanę. Przyprawić ziołami prowansalskimi, pieprzem i solą
Krok 2 - tortellini w sosie pieczrkowo-śmietanowym foto
3
Ugotowane Tortellini wymieszać z sosem. Można dodać odrobinę startego parmezanu.
Krok 3 - tortellini w sosie pieczrkowo-śmietanowym foto
4
Podawać na ciepło.
Krok 4 - tortellini w sosie pieczrkowo-śmietanowym foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 28.04.2012 10:06
pyszności;)
Anna146 04.04.2012 07:37
fajny pomysł na obiad
Cukiereczek13 03.04.2012 22:57
fajny przepis :) muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak