Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

konfitura morelowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Morela 300 g
słodzik 4 łyżki
cynamon do smaku
środek zelujacy pół łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: konfitura morelowa

Morele umyć , wyjąć z nich pestki i pokroić w ćwiartki. Włożyć do rondelka , dodać słodzik i cynamon. Doprowadzić do wrzenia , zmniejszyć ogień i gotować 5 min. Dodać środek żelujący i gotować morele jeszcze 1min na małym ogniu, cały czas mieszając. Delikatnie rozgnieść je widelcem. Przełożyć do słoika. Przykryć folią spożywczą, umocować ją gumką , a następnie założyć zakrętkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kekerboom 28.05.2012 12:50
pycha
Dorian 24.05.2012 18:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak