Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mus rabarbarowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 1 kg
słodzik 6 łyżki
aromat waniliowy 20 kropli

Przepis i sposób przygotowania na: mus rabarbarowy

Rabarbar umyć i nie obierając go , pokroić na plasterki o grubości 2 cm. Włożyć plasterki do rondelka i posypać je słodzikiem. Odstawić na 10 /15 min. Kiedy rabarbar puści sok , gotować na małym ogniu, często mieszając. Dusić 30 min , aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Pod koniec gotowania dodać aromat. Schłodzić a następnie zmiksować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 04.04.2012 21:21
podoba mi się
SmacznaPyza 03.04.2012 19:57
nie znoszę słodziku - zostawia takie nieprzyjemny posmak...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak