Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mrożony suflet czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 listki
sól do smaku
słodzik w proszku 4 łyżki
kakao 8 (odtłuszczone)
ser biały 10 (odtłuszczony)

Przepis i sposób przygotowania na: mrożony suflet czekoladowy

W rondelku delikatnie podgrzać kakao ze 100 ml wody i aromatem .Dodać 2 żółtka i rozpuszczoną żelatynę.Białka ubić na pian.ę ze szczyptą soli. Biały ser zmiksować ze słodzikiem. Gotową masę dodać do kakao. Dokładnie wymieszać , a następnie delikatnie połączyć z pianą z białek. Wlać masę do salaterek i wstawić do zamrażalnika na 8 godz. Wyjąć 10 min przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 24.05.2012 18:11
fajny pomysl
SmacznaPyza 03.04.2012 19:56
gdzie kupić kakao odtłuszczone?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak