Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z czerwonych warzyw

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt
pomidory z puszki 1 szt
marchewk 2 szt
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z czerwonych warzyw

Paprykae opalic nad gazowka i obrac ze skorki. Pomidory bez skorki w puszce albo zwykle 2-3pomidory sparzyc i obrac. Cebule obrac pokroic na cwiartki.do garnka wlac oliwy i usmazyc cebule na zlocisty kolor. Dodac papryke pokrojona na cwiartki. Wrzucic pomidory. Zalac litrem wody i zagotowac. Marchewki obrac i pokroic w plastry i dodac do zupy. Przyprawic sola, pieprzem, lisciem laurowym i zielem angielskim. Zagotowac. Zmiksowac wszystko blenderem na jednolita mase. Ja wczesniej wyciagnelam liscie laurowe i ziele angielskie. Podawac sama zupe, z ryzem lub makaronem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata50 06.07.2012 14:51
uwielbiam :D
Anna152 20.06.2012 09:03
super
bgs1984 08.05.2012 19:07
mniam
Smerfetka250 14.04.2012 11:55
skusze się i zrobię
owca441 03.04.2012 19:20
pyszna witaminka
owca441 03.04.2012 19:20
pyszna witaminka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak