Sposób przygotowania

10 jajek ugotowanych na twardo
Ugotować jajka, obrać i pokroić na połówki.
Wodę wlać do garnka, dodać kiełbaski pokrojone w kawałki, majeranek, czosnek przeciśnięty przez praskę i chrzan. Zagotować, doprawić do smaku solą, pieprzem i octem. Zagęścić śmietaną rozmieszaną z mąką.
Na dno talerza ułożyć połówki jajek, wlać żurek. Podawać z pieczywem.
Żurek jest bez dodatku żuru gotowego z butelki, ale równie smaczny.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Bardzo apetyczna zupka!
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    uwielbiam żurek
  • 0
    original
    Opublikowano

    kotlet

    to jest w mojej czołówce :) pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !