Sposób przygotowania

ciasto:
4 jajka
100g mąki
3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
100g cukru
3-4 łyżki kakao
50 g gorzkiej czekolady, startej
Ubić białka na sztywną pianę, a następnie dodać po kolei- cukier, żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, kakao i startą czekoladę. Delikatnie wymieszać. Przełożyć ciasto na papier do pieczenia i piec ok.12min w 180stopniach. Po upieczeniu wyjąć ciasto na mokrą ściereczkę i zrolować razem z nią.
Przygotowane wcześniej galaretki, pokroić w kostkę. Krem przygotować wg przepisu na opakowaniu, łącząc z mlekiem i masłem. Do gotowego wmieszać galaretki. Kremem posmarować wystudzone ciasto. Zrolować i wierzch posmarować resztką remu. Schłodzić.

Komentarze

  • 3
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    ale apetycznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Ty na obiad, to my na deser :) Przepyszne są w Twojej księdze !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Elżbieta15

    palce lizać :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !