Przepis i sposób przygotowania na: Rolada biszkoptowa z galaretką
4 jajka
100g mąki
3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
100g cukru
3-4 łyżki kakao
50 g gorzkiej czekolady, startej
Ubić białka na sztywną pianę, a następnie dodać po kolei- cukier, żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, kakao i startą czekoladę. Delikatnie wymieszać. Przełożyć ciasto na papier do pieczenia i piec ok.12min w 180stopniach. Po upieczeniu wyjąć ciasto na mokrą ściereczkę i zrolować razem z nią.
Przygotowane wcześniej galaretki, pokroić w kostkę. Krem przygotować wg przepisu na opakowaniu, łącząc z mlekiem i masłem. Do gotowego wmieszać galaretki. Kremem posmarować wystudzone ciasto. Zrolować i wierzch posmarować resztką remu. Schłodzić.