Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada biszkoptowa z galaretką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krem do tortów śmietankowy
galaretka cytrynowa 1 szt.
galaretka czerwona 1 szt.
galaretka pomarańczowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada biszkoptowa z galaretką

ciasto:
4 jajka
100g mąki
3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
100g cukru
3-4 łyżki kakao
50 g gorzkiej czekolady, startej
Ubić białka na sztywną pianę, a następnie dodać po kolei- cukier, żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, kakao i startą czekoladę. Delikatnie wymieszać. Przełożyć ciasto na papier do pieczenia i piec ok.12min w 180stopniach. Po upieczeniu wyjąć ciasto na mokrą ściereczkę i zrolować razem z nią.
Przygotowane wcześniej galaretki, pokroić w kostkę. Krem przygotować wg przepisu na opakowaniu, łącząc z mlekiem i masłem. Do gotowego wmieszać galaretki. Kremem posmarować wystudzone ciasto. Zrolować i wierzch posmarować resztką remu. Schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta15 07.04.2012 22:33
palce lizać :)
Rafał10 04.04.2012 14:53
Ty na obiad, to my na deser :) Przepyszne są w Twojej księdze !
anja3107 03.04.2012 13:26
ale apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak