Sposób przygotowania

Mąkę przesiać z solą. Drożdże wsypać do przesianejz solą mąki, dodać oliwę. Dolewać oliwy i ewentualnie wody, do uzyskania odpowiedniej konsystencji ciasta. Dokładnie wymieszać formując miękkie ciasto. Przełożyć na lekko posypaną mąką stolnicę i wyrabiać przez 5 minut, aż będzie gładkie i elastyczne. Włożyć do miski, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok godz.
Następnie ponownie wyłożyć na stolnicę, podzielić na 6 równych części, przykryć folią i zostawić na 5 minut. Każdą porcję rozwałkować. Na żeliwnej patelni, dobrze rozgrzanej, obsmażyć z obu stron.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam lubie pity

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !