Sposób przygotowania

Wątróbkę umyć, odciąć żyłki i namoczyć w mleku przez kilka godzin. Cebule posiekać. Wątróbkę pokroić w mniejsze kawałki i włożyć na rozgrzany olej. Obsmażyć po minucie z obu stron po czym dorzucić cebule. Trzymać na małym ogniu. Gdy cebule się zeszklą, podlać winem i przykryć. Trzymać, aż wino odparuje (kilka min). Doprawić do smaku i zagęścić śmietaną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !