Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony filet indyczy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka
olej
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat
miód lipowy
ocet winny

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony filet indyczy

Przyprawę Prymat wymieszać z 2łyżkami octu winnego, łyżką miodu (można dodać odrobinę musztardy francuskiej) i olejem. Filet dokładnie natrzeć i odstawić. Włożyć do siatki kuchennej (do pieczenia). Piec w naczyniu żaroodpornym ok h ( w zależności od wagi mięsa). W trakcie pieczenia obracać i polewać wytworzonym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 30.04.2012 17:04
świetny przepis
Patrycja35 03.04.2012 13:03
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak