Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet nadziewany twarogiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1
majonez 4 łyżeczki
jajko
czosnek ząbki 8
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej
sól
pieprz
twaróg 4 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Filet nadziewany twarogiem

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka dzielimy na 4 szerokie filety i rozbijamy je tłuczkiem, aby były cienkie. Połowę każdego z filetu smarujemy majonezem (ok. 1 łyżeczka na 1 filet),
Krok 1 - Filet nadziewany twarogiem foto
2
następnie nakładamy 1 plaską łyżkę na każdy kawałek mięsa. całość posypujemy solą oraz pieprzem i składamy na pół - mięso należy spiąć wykałaczkami.
Krok 2 - Filet nadziewany twarogiem foto
3
Obrany czosnek kroimy w drobna kostkę i układamy po 1 stronie złożonych już kotletów, które nastepnie panierujemy w jajku oraz bułce tartej.
Krok 3 - Filet nadziewany twarogiem foto
4
Smazymy na rumiano po obu stronach i podajemy na obiad.
Krok 4 - Filet nadziewany twarogiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 01.08.2012 07:56
super;)
monisia1977 25.07.2012 15:06
dobre
Kuchareczka2 04.06.2012 17:33
takiej wersji nie jadłam , zapowiada się przepysznie
BernadettaP 09.04.2012 21:31
Takich jeszcze nie jadłam, ale wyglądają przepysznie !
Mysiunia 04.04.2012 16:08
był to mój autorski pomysł :) żółtego sera nie było, a miałam ochotę na jakieś zawijane fileciki, więc wypróbowałam z twarogiem :) i szczerze muszę przyznać że smakowały mi lepiej jak z serem żółtym:)
sylwia / sytofala 03.04.2012 15:24
takiego połączenia nigdy nie spotkałam , intrygujące :)
suzana 03.04.2012 14:30
super, wypróbuję
Anna146 03.04.2012 12:37
oryginalne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak