Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panna cotta z sosem karmelowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko szklanka
kremówka szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
woda 2 łyżki
sos karmelowy
laska wanilii
cukier 70g

Przepis i sposób przygotowania na: Panna cotta z sosem karmelowym

Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach wody (zamieszać dokładnie) i odstawić na 5min. Mleko i śmietankę wlać do garnka. Laskę wanilii przepołowić, wyskrobać ziarenka i całość dodać do mleka razem z cukrem. Trzymać na małym ogniu do zagotowania. Zdjąć z ognia, wyjąć laskę wanilii i dodać żelatynę. Dokładnie wymieszać całość i przelać do foremek (u mnie filiżanki). Gdy wystygnie, schować do lodówki do całkowitego stężenia. Aby wyjąć z foremek, zanurzyć na kilka sekund w gorącej wodzie. Polać sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 03.04.2012 19:37
super
monika1968 03.04.2012 16:26
Ja robiłam z torebki nawet dobre było mam chęć wyprubować mam nadzieje że rownie dobrze smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak