Sposób przygotowania

Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach wody (zamieszać dokładnie) i odstawić na 5min. Mleko i śmietankę wlać do garnka. Laskę wanilii przepołowić, wyskrobać ziarenka i całość dodać do mleka razem z cukrem. Trzymać na małym ogniu do zagotowania. Zdjąć z ognia, wyjąć laskę wanilii i dodać żelatynę. Dokładnie wymieszać całość i przelać do foremek (u mnie filiżanki). Gdy wystygnie, schować do lodówki do całkowitego stężenia. Aby wyjąć z foremek, zanurzyć na kilka sekund w gorącej wodzie. Polać sosem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika1968

    Ja robiłam z torebki nawet dobre było mam chęć wyprubować mam nadzieje że rownie dobrze smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !