Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z indyka świąteczny

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna duży pęczek
przyprawa do potraw
ziele angielskie 10 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt.
pieprz ziarnisty 1 łyżeczka
serce indycze 300 g
indyk 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z indyka świąteczny

Skrzydło i szyję pociąć tasakiem na mniejsze kawałki, włożyć do dużego garnka i zalać zimna wodą.
Dodać włoszczyznę, jarzynkę, ziele angielskie, liście laurowe i pieprz.
Gotować na małym płomieniu 3-4 godziny, nie dopuszczając do wrzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 25.01.2014 09:27
bardzo smaczny rosołek
Bernadeta 24.11.2012 13:34
smaczny-bardzo lubie
leonkot 01.06.2012 13:32
musi być pyszny
Habibi 04.04.2012 20:13
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak