Sposób przygotowania

Krok 1 / 5

Na dnie tortownicy układamy ściśle obok siebie okrągłe biszkopty. Połowę śmietany (300ml) ubijamyna sztywno z dodatkiem 2 łyżek cukru pudru. Płaskie 1,5 łyżeczki żelatyny rozpuszczamy w 1/4 szklanki wrzątku i letnią zelatynę wlewamy do śmietany ciągle mieszając - wykładamy ją na biszkopty i wstawiamy do stężenia do lodówki.


Komentarze

  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    a tu od rana desery pyszne....
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    Zjadłabym choć kawałeczek
  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    pyszny, też robię podobny
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajny :)
  • 1
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Kolorowe, smakowite ciasto. Z chęcią zjadłabym kawałeczek.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariusz17

    super na lato
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ciasto wygląda bajecznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Klausia

    Lubię takie ciasta bez pieczenia szczególnie, że ostatnio nie mam piekarnika w posiadaniu :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !