Sposób przygotowania

Serca indycze zalać wrzącą wodą, dodać włoszczyznę, ziele angielskie, liście laurowe i ugotować do miękkości. Ostudzić.
Wątróbki usmażyć razem z posiekaną cebulą na niewielkiej ilości oleju.
Do malaksera włożyć składniki pasztetu (serca, wątróbki z cebulą, marchewkę, kawałek selera), zmiksować, dolewając odrobinę wywaru z serduszek oraz jajka.
Doprawić pieprzem, papryką, płynną przyprawą do zup i jarzynką.
Masę przełożyć do natłuszczonej formy wysypanej bułką tartą.
Piec w temp. 180-200*C przez 70-80 minut.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    taki pasztecik bym zjadła
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !