Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z podrobów indyczych

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 3 duże
jajko 5 szt.
ziele angielskie 5-7 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 3-5 szt.
przyprawa do potraw
płynna przyprawa do zup
pieprz
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 5 szt.
włoszczyzna mały pęczek
serce indycze 1 kg
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z podrobów indyczych

Serca indycze zalać wrzącą wodą, dodać włoszczyznę, ziele angielskie, liście laurowe i ugotować do miękkości. Ostudzić.
Wątróbki usmażyć razem z posiekaną cebulą na niewielkiej ilości oleju.
Do malaksera włożyć składniki pasztetu (serca, wątróbki z cebulą, marchewkę, kawałek selera), zmiksować, dolewając odrobinę wywaru z serduszek oraz jajka.
Doprawić pieprzem, papryką, płynną przyprawą do zup i jarzynką.
Masę przełożyć do natłuszczonej formy wysypanej bułką tartą.
Piec w temp. 180-200*C przez 70-80 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 06.08.2013 08:43
muszę spróbować
MagdaXXX 31.05.2012 19:19
taki pasztecik bym zjadła
Habibi 04.04.2012 20:13
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak