Sposób przygotowania

Farsz :
0,5 kg mięsa milonego
0,5 kg pieczarek
1 cebula
1 papryka czerwona
1 papryka zielona
koncentrat pomidorowy - do smaku
pieprz - do smaku
sól - do smaku
bazylia - do smaku

Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki i dusimy ok 5 min. Dodajemy mięsko mielone, paprykę pokrojoną w kostkę, koncentrat pomidorowy i przyprawy. Wszystko dusimy na małym ogniu około 5- 10 min. Farsz gotowy do ciasta na buritosy.

Ciasto :
Mąkę, mleko, wodę, jajka miksujemy w wysokim rondelku. Na koniec dodajemy odrobinę oleju - miksujemy i następnie dodajemy majeranek - miksujemy. Ciasto powinno być lejąca - podobne do naleśników. Placki smażymy na rozgrzanym oleju na patelni. Na placka nakladamy wcześniej przyrządzony farsz i składamy według uznania.
Smacznego !

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    joanna77

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    EWI

    super super
  • 1
    original
    Opublikowano

    smile

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    brzmi smacznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    i tak smakuje :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    i tak smakuje :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    mamy podobny przepis, ja go dostałem jak byłem kiedys na chrzcinach ze 3 lata temu i do tej pory go stosuje, dodaj sos czosnkowy:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    z pewnością musi być pyszne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    aisza1

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !