Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagody w cukrze

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 1 kg
cukier 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Jagody w cukrze

Jagody przebrać, umyć, osuszyć. zasypać cukrem i odstawić pod przykryciem do następnego dnia. Owoce doprowadzić wolno do wrzenia. Gotować kilka minut, mieszając aż cukier całkowicie się rozpuści. Zebrać z powierzchni wytworzona pianę. Gorące jagody przełożyć do słoików. słoiki zamknąć, odstawić do wystudzenia do góry dnem lub pasteryzować 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 07.08.2011 11:39
super
Adamorek 26.05.2011 10:36
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak