Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniaczek na boczku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek wędzony 30 dag
kiełbasa 1 laska
cebula 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyzeczka
kostka rosołowa 2 szt
mąka 1 łyżka
ziemniaki 4 szt
marchewka 1 szt
pieprz
masło 1 łyzeczka
przyprawaw płynie
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniaczek na boczku

Do garnka z wodą wkładamy kapustę kiszoną ,lisć laurowy i kilka kulek pieprzu .Gotujemy ok 20 min . Dodajemy obrane pokrojone w kostkę ziemniaki i starta marchewkę . dodajemy plaster wędzonego boczku i kostki rosołowe .Gotujemy do miękkości ziemniaków.Tym czasem na patelni na 1/2 łyżeczki maśle podsmażamy resztę pokrojonego boczku z pokrojoną kiełbasą .dodajemy pieprz mielony i paprykę słodką .Mieszamy i dodajemy do kapuśniaka Na patelnie wlewamy trochę wywaru ,mieszamy i wlewamy do kapuśniaka aby wszystkie zapachy i smaku trafiły do garnka z kapuśniakiem .Gotujemy ok 10 min . Robimy zasmażkę 1 stopnia .Na maśle podsmazamy mąkę podlewamy wywarem z zupy mieszamy i wlewamy do kapuśniaka zagotowujemy .Dodajemy pokrojona natkę pietruszki i doprawiamy przyprawą w płynie .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 22.04.2012 09:15
apetycznie wygląda
iwa643 03.04.2012 06:52
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak