Sposób przygotowania

Do garnka z wodą wkładamy kapustę kiszoną ,lisć laurowy i kilka kulek pieprzu .Gotujemy ok 20 min . Dodajemy obrane pokrojone w kostkę ziemniaki i starta marchewkę . dodajemy plaster wędzonego boczku i kostki rosołowe .Gotujemy do miękkości ziemniaków.Tym czasem na patelni na 1/2 łyżeczki maśle podsmażamy resztę pokrojonego boczku z pokrojoną kiełbasą .dodajemy pieprz mielony i paprykę słodką .Mieszamy i dodajemy do kapuśniaka Na patelnie wlewamy trochę wywaru ,mieszamy i wlewamy do kapuśniaka aby wszystkie zapachy i smaku trafiły do garnka z kapuśniakiem .Gotujemy ok 10 min . Robimy zasmażkę 1 stopnia .Na maśle podsmazamy mąkę podlewamy wywarem z zupy mieszamy i wlewamy do kapuśniaka zagotowujemy .Dodajemy pokrojona natkę pietruszki i doprawiamy przyprawą w płynie .

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    polecam
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    apetycznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !