Sposób przygotowania

Z pół litra mleka odlać jedną szklankę. Pozostałe mleko zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i masłem w rondelku Do odlanego mleka dodać mąkę i dobrze wszystko wymieszać.Do gotującego mleka w rondelku wlać mleko z mąką i dynamicznie mieszać aż krem zgęstnieje na budyń. Rozlać do dwóch pucharków. Zostawić do ostygnięcia.

Jagody wymieszać z 1/2 szklanki cukru i wszystko przesmażyć w małym rondelku.

Jagody wlać na budyń i udekorować biszkoptem (jak ostygnie)

Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    ale smaczny deserek :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    palce lizać
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetycznie się zapowiada
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pychotka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    uwielbiam jagody i budyń też pyszny :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    chętnie bym spróbowała:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    pyszności straszne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !