Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gęsta zupa mięsno-warzywna

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 500 g
cebula 1 sztuka
ziemniak 2 szt
marchew 2 szt
papryczka marynowana 1 słoiczek
pomidory krojone z puszki 1 puszka
woda 1 litr
sól szczypta
pieprz szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Gęsta zupa mięsno-warzywna

Mięso dokładnie myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę i dusimy na wolnym ogniu do miękkości. W międzyczasie szykujemy warzywa. Cebulę kroimy w piórka, cukinię i paprykę w podłużne paski, marchewkę w półokręgi, ziemniaki w grubą kostkę. Gdy mięso będzie dochodzić do miękkości solimy i zalewamy około 1 litrem wrzącej wody. Doprowadzamy całość do wrzenia i dodajemy marchewkę, gdy będzie lekko miękka wrzucamy ziemniaki. Kolejno cebulę i puszkę pomidorów. Na samym końcu dodajemy wcześniej pokrojoną paprykę i cukinię. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Można zagęścić mąką. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna43 17.04.2012 16:28
mój autorski ;)
kriso 06.04.2012 21:11
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak