Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń czekoladowo - pomarańczowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2,5 szklanka
masło 1 łyżka
cukier 2 łyżki
kakao 3 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
sok z pomarańczy 1/2 sztuk
skórka pomarańczowa 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń czekoladowo - pomarańczowy

Dwie szklanki mleka wlać do garnka dodać cukier, masło i suszoną skórkę pomarańczową wcześniej rozkruszoną w moździerzu. Całość zagotować na niewielkim ogniu. W międzyczasie w osobnym naczyniu zrobić mieszankę z 1/2 szklanki mleka, mąki ziemniaczanej, kakao oraz soku z pomarańczy. Gdy mleko zacznie się gotować cienkim strumieniem wlać mieszankę i energicznie mieszać by nie powstały grudki. Przelać do salaterek. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 19.03.2013 21:27
pyszny deser
romanrafal
romanrafal 24.06.2012 17:28
pyszniutki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak