Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony karp .

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karp
sól
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony karp .

Karpia bardzo dokładnie myjemy ( dzień przed pieczeniem powinno się karpia włożyć do cebuli i osolić, aby pozbyć się nie miłego zapachu ze stawu ) Następnie karpia kroimy w tak zwane dzwonki . Jajka rozbić posolić . Karpia wkładamy najpierw do jajka następnie do bułki tartej i smażymy na głębokim oleju . Z obu stron na złoty kolor .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 17.06.2012 00:21
pycha
edi 18.05.2012 21:54
mój tata uwielbia, ja niezbyt..
eduszo
eduszo 15.04.2012 16:57
Oj zjadłym już kawałek takiego karpia.
Wafelek2601 09.04.2012 20:50
pycha
choldek
choldek 07.04.2012 07:01
pyszny taki karp
Kuchareczka2 06.04.2012 08:56
pyszny
RenataZ-et 05.04.2012 21:29
najlepsza rybka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak