Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna rozkosz z truskawkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

truskawek mrożonych 400 g
galaretki truskawkowe 2 sztuki
woda 1 szklanka
śmietana 30% 250 ml
czekolada

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna rozkosz z truskawkami

Kroki postępowania

1
Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 1 szklance wody i zalewamy nimi zamarznięte truskawki szybko miksujemy na puszystą piankę ( uwaga masa bardzo szybko się ścina ) przekładamy dość szybko do szklanek.
Krok 1 - Wiosenna rozkosz z truskawkami foto
2
Śmietankę ubijamy na sztywno nakładamy na masę truskawkową , czekoladę ścieramy na tarce o małych oczkach posypujemy deser.
Krok 2 - Wiosenna rozkosz z truskawkami foto
3
Z masy marcepanowej robimy dekoracje i układamy na deserze . Wkładamy do lodówki na 20 minut .
Krok 3 - Wiosenna rozkosz z truskawkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 10.01.2014 20:43
coś wspaniałego
Łukasz15 11.02.2013 19:39
Pychotka
Seba 23.01.2013 09:23
pięknie podane
Mysiunia 17.12.2012 17:27
sama też tak często robię i bardzo mi smakuje taki deser :) ładnie go podałaś:)
Wafelek2601 06.04.2012 21:41
same pyszności
Paweł10 06.04.2012 12:05
cudowny deser :-)
cooleczka 03.04.2012 19:02
pucharek obfitości ;)
Kas2 03.04.2012 16:52
pięknie podany deser. aż ślinka cieknie
Dorota76 03.04.2012 11:10
smak lata
Monika78 03.04.2012 08:42
bardzo kolorowo... to lubie w deserach :)
Cukiereczek13 03.04.2012 08:08
wodzi na pokuszenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak