Sposób przygotowania

Kruche ciasto
Mąkę wymieszać z sodą, posiekać z maslem, dodać resztę skladników i szybko zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na pół, wylepić blachy i upiec 2 placki. Piec ok 20 min. w temp 180 stopni.
Biszkopt
Bialka ubić na sztywno i ubijając dalej dodawać cukier i żółtka. Do piany wsypać makę z proszkiem i wymieszać. Upiec.
Masa
Półtorej szkl. mleka zagotować z masłem, cukrem i cukrem waniliowym i wlać zimne mleko wymieszane z mąką i mieszając ugotować budyń.
Na kruchy spód wylać połowę budyniu, przykryć biszkoptem, rozsmarować reszta budyniu i przykryć drugim plackiem. Można polać polewą

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    smakowicie się prezentuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Bardzo lubię to ciasto :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smakowite
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mmm pycha !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    Moja mama go zrobiła wedle tego przepisu i wyszedł naprawdę dobry;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    magduś83

    Cieszę się bardzo Beatko!!! :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    jedno z moich ulubionych ciast
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    pycha !
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Botwinka

    pyszota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !