Sposób przygotowania

Mięso umyć i zmielić z 1 cebulą,
Dodać bułkę tartą, jajka, sól i pieprz, wymieszać.
W garnku zagotować wodę z kostkami rosołowymi, liściem i zielem.
Z masy formować kulki i wrzucać na gotującą się wodę, gotować 10 minut.
Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć wcześniej oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę smażyć.
Pieczarki przełożyć do pulpetów, dodać koperek i chwilę gotować.
Zagęścić sos śmietaną.
Jeżeli sos jest zbyt rzadki można dodać 2 łyżki mąki rozrobione w wodzie.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    bardzo smacznie to wygląda
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo lubią u mnie takie pulpeciki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    och pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Wyglądają bardzo apetycznie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !