Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salatka "Wingrono"

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2
orzechy nerkowca 1 garsc
cebula czerwona 1/4
seler naciowy 1
jabłko 1 male
majonez 2 lyzki
koper świeży 1 lyzka
winogrona czerwone 1 garsc

Przepis i sposób przygotowania na: Salatka "Wingrono"

Ugotuj filety z kurczaka i pokroj w duza kostke.Wymieszaj z pokrojonym na pol winogronem, drobno posiekana cebula i jablkiem, selerem naciowym i uprazonymi orzechami nerkowca oraz koperkiem.
Dodaj majonez, sol, pieprz i wymieszaj skladniki.

Podawaj z piecoznymi ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 02.06.2012 15:26
ciekawa sałatka
caralajna 26.04.2012 21:55
fajna
Ewa6274879 04.04.2012 22:41
fajne połączenie smaków, ja bym zjadła z jakimś lekkim sosem zamiast majonezu :)
Monika78 02.04.2012 21:30
Do Pyzy S.: mozesz w kostce z bulionem..ale ja wole w samej wodzie, bo inne skladniki nadaja smak salatce... Do treoniny: Salatka jest na polslodko
treonina 02.04.2012 21:19
a to taka sałatka na półsłodko?
SmacznaPyza 02.04.2012 21:03
filety ugotować w wodzie, bez żadnych przypraw?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak