Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikantna sałatka z buraczków po polsku

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 2-3 sztuki
ogórki kiszone 3 sztuki
cebula 1 mała
chrzan 1 łyżka
musztarda 2 łyżeczki
śmietana 1 łyżka
sól do smaku
ocet winny
pieprz
kolendra
zielenina
czosnek opcjonalnie
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: pikantna sałatka z buraczków po polsku

Buraczki ugotować w skórce najlepiej na parze. Po wystygnięciu pokroić w kostkę. Jajka na twardo, cebulę oraz ogórki kiszone również pokroić w kostkę. Składniki wymieszać w misce, dodać przyprawy oraz musztardę (użyłam delikatesowej), chrzan i śmietanę (czosnek opcjonalnie). Wszystko skropić octem winnym lub sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki do przegryzienia. Można podawać z zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 03.11.2013 12:13
smaczna sałatka :)
ONY_za_kare 27.09.2013 17:53
fajna salatka!
Krystyna32 12.08.2013 17:32
bardzo lubię
Wafelek2601 09.04.2013 08:55
Jak dla mnie super
jordi 20.02.2013 22:44
wizualnie pyszna
Zosia1 20.02.2013 12:22
pięknie,zachęcająco wygląda
mirosława4 24.01.2013 14:55
smakowicie się prezentuje :)
Dorian 26.09.2012 22:12
pysznie wyglada
ben-ka 20.08.2012 08:35
takiej jeszcze nie robiłam.
Aleksandraa 03.08.2012 08:39
smacznie i zdrowo :)
kate.500 31.07.2012 19:36
pycha
Wacław 29.07.2012 14:31
świetna,pycha
Iwusia 27.07.2012 22:28
zapowiada się smakowicie
Norgiusz 15.05.2012 08:27
mniam
Justyna Jussstiii 14.05.2012 09:23
super
elaa 08.04.2012 12:12
robię podobną
Monika78 04.04.2012 19:00
takiej nie probowałam i chetnie zrobie:)
Rafał10 04.04.2012 11:31
Bardzo ciekawa, jeszcze takiej nie próbowałam , więc zagości u mnie na świętach :) Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt
caralajna 04.04.2012 07:24
świeżej kolendry jeszcze nie mam, używam w ziarnach do wszystkiego co może powodować yyyy wzdęcia :) bo ma właściwości wspomagające.. dodaję około 0,5 łyżeczki świeżo zmielonych ziaren.. smak mi bardzo odpowiada, ale możliwe że nie każdemu będzie..
cooleczka 03.04.2012 22:11
brzmi wybornie - spróbuję :) czy kolendra ma być świeża czy w ziarnach? i ile jej mniej więcej się dodaje? z góry dziękuję ;)
agnieszka137 02.04.2012 23:31
Piękna!,też robię taką ale tak raz w roku:)
IrenaM 02.04.2012 22:21
Fajny pomysł na święta
joanna43 02.04.2012 21:38
robię podobną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak