Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem cebulowo-serowy

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 4 sztuka
masło 1/3 kostka
bulion drobiowy 1 litr
ser gouda 15 dag
białe wino 1 kieliszek
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Krem cebulowo-serowy

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać, pokroić i zeszklić na maśle.

Zalać bulionem i wonem i gotować około 20-30 minut.

W razie dużej gęstości dodać wody.
Krok 1 - Krem cebulowo-serowy foto
2
Kiedy cebula zmięknie zblendować całość na gładkość.

Następnie dodać żółty ser. Jeżeli się nie rozpuści to mniej więcej po 10 minutach wyciągnąć resztki ( i zjeść ze smakiem ;p ).

Pod koniec gotowania doprawić pieprzem.
Krok 2 - Krem cebulowo-serowy foto
3
Można podawać z grzankami lub jajkiem.

Smacznego :)
Krok 3 - Krem cebulowo-serowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 10.11.2014 09:20
Ta zupka by mi pewnie smakowała.....
Rafał10 28.04.2012 16:28
dooobra !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak