Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa francuska cebulowa;)

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

30 deg cebuli 2 łyżeczki masła, 1 łyżka mąki
ser gouda 10 dag
rosół z kury Kucharek 1 l
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
bagietka 8 kromek (cienki)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa francuska cebulowa;)

Cebulę obrać, pokroić w cienkie paski. Tłuszcz podgrzać w duzmym garnku, dodać cebulę i ł cięgle mieszać ,aż zbrązowieje, posymać mąką, podsmażyć dodać rosół kucharek zagotować i gotować 15 min,dopóki cebula nie zmięknie. Dodać soł, pieprz prymat, w tym czasie rozgrzać piekarnik na 220 w tym czasie przygotować grzanki następnie wykładamy nimi naczynie, wlać zupę posypać serem, zapiec 6-8 min, dopóki ser się nie rozpuści.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 19.09.2010 18:59
super
Zośka1 07.07.2010 21:40
fajne
Zośka1 07.07.2010 21:40
fajne
brygida 07.07.2010 20:57
moze być fajne
darek6 06.07.2010 22:17
cuper obiadzik
darek6 06.07.2010 22:17
cuper obiadzik
darek6 06.07.2010 22:17
cuper obiadzik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak