Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowe krakersy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser żółty 10 łyżka
jajko 2 sztuka
mąka 2 łyżka
otręby owsiane 6 łyżka
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczka
sól gruboziarnista 1 łyżeczka
sezam 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
kminek 1 łyżeczka
serek homogenizowany 6 (naturalny)

Przepis i sposób przygotowania na: Serowe krakersy

Mieszamy wszystkie składniki na gładką masę.

Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i rozsmarowujemy na niej masę. Musimy zrobić to naprawdę baaardzo cieniutko.

Posypujemy ulubionymi przyprawami. Moje propozycje - podane w składnikach.

Wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 10 minut, po czym wyjmujemy i delikatnie nacinamy nożem tak, aby powstały kształty krakersów.

Następnie dopiekamy do czasu mocnego spieczenia.

Osobiście lubię podawać je z pastą brokułową z fetą lub sosem guacamole.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 30.06.2012 20:43
super
Rafał10 31.05.2012 15:13
mega super ekstra przepis !!
Andysz 25.04.2012 21:22
mniammmm;))
Fiffi 23.04.2012 15:13
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak