Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj w cieście serowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fileta z mintaja 1 kg
sól
pieprz kolorowy
Ciasto:
jajko 3
serka topionego gouda 100 g
sera żółtego Gouda 100 g
mąki pszennej 2 łyżka
mąki kukurydzianej 2 łyżka
mleko 100 ml
przyprawy ognisty smok 2 szczypta
sól
pieprz
mąka do obtaczania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w cieście serowym

Mintaja ( miałam rozmrożony ) umyć i osuszyć, przekroić na dwie części.
Oprószyć solą i pieprzem.
W blenderze zmiksować składniki na ciasto, powinno mieć konsystencję gęściejszą niż na naleśniki.
Na patelni rozgrzać olej.
Każdy kawałek ryby obtoczyć w mące, następnie zanurzyć w cieście i smażyć na złoty kolor z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 18.08.2012 18:55
coś bardzo ciekawego
tomosatomos 08.04.2012 17:26
muszę zrobić
cukiereczek 04.04.2012 12:38
apetyczne
Kekerboom 02.04.2012 17:40
wygląda apetycznie ;)
Monika111 02.04.2012 17:35
piękny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak