Sposób przygotowania

Obie mąki wsypać do miski, na środku zrobić dołek.
Wkruszyć drożdże, zasypać cukrem, wlać cztery łyżki mleka, oprószyć mąką.
Odstawić na 10 minut.
Po tym czasie dodać resztę mleka, wodę, jajko, sól, olej i ser i wyrobić ciasto.
Miskę z ciastem nakryć ściereczką, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Po podwojeniu swojej objętości wyjąć ciasto z miski, jeszcze raz wyrobić.
Odrywać kawałki ciasta, formować bułeczki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Każdą bułkę naciąć nożem przez środek i zostawić do ponownego wyrośnięcia na około 15 minut.
Bułki piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 30 minut.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    tomosatomos

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    rzeczywiscie ciekawe
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    polecam, bo są smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !