Sposób przygotowania

Mięso zmielić razem z marchewką i cebulą.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić zmielone składniki i podsmażyć.
Gdy wszystko się ładnie podsmaży dodać przyprawy, wymieszać i wlać przecier.
Sos dusić około 5 minut.
Przygotować sos beszamelowy według przepisu na sos beszamelowy znajdujący się w mojej galerii.
Ser zetrzeć na tarce lub wrzucić do rozdrabniacza.
Gdy wszystko gotowe można zabrać się za lasagne.
Na dno naczynia do zapiekania lub blaszki do ciasta wyłożyć warstwę sosu mięsnego.
Następnie ułożyć warstwę płatów makaronu, ponownie wyłożyć sos mięsny.
Na to wylać warstwę sosu beszamelowego, posypać serem.
Warstwy układać do momentu aż składniki nam się skończą.
Ostatnimi powinien być sos beszamelowy i ser.
Lasagne wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni z termoobiegiem na 25 - 30 minut.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !