Sposób przygotowania

Kapustę wypłukać dwa razy,lekko poszatkować, ugotować w osolonej wodzie. Kości zalać 1,5-2 litrami wody zagotować, zebrać szumowiny. Następnie dodać pokrojone w kostkę warzywa i przyprawy gotować na wolnym ogniu około pól godziny. Po tym czasie z wywaru wyjąć kości i dodać ugotowaną kapustę, chwilę pogotować , zagęścić wodą wymieszaną z łyżką mąki. Doprawić do smaku.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Ania67

    pyszna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kikiriki

    aż się głodna robię...super!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    pyszny!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    moja ulubiona zupa
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    pyszna taka przykwaskowa i goraca polecam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam tą zupkę
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    dawno nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !