Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuśniaczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
kości schabowe 0,5 kg
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
Kminek mielony Prymat 1 łyżka
ziele angielskie 5 ziarenek
pieprz ziarnisty 4-5 ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
przyprawa do potraw Kucharek 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniaczek

Kapustę wypłukać dwa razy,lekko poszatkować, ugotować w osolonej wodzie. Kości zalać 1,5-2 litrami wody zagotować, zebrać szumowiny. Następnie dodać pokrojone w kostkę warzywa i przyprawy gotować na wolnym ogniu około pól godziny. Po tym czasie z wywaru wyjąć kości i dodać ugotowaną kapustę, chwilę pogotować , zagęścić wodą wymieszaną z łyżką mąki. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 25.05.2012 11:08
dawno nie jadłam
cooleczka 11.05.2012 17:50
super
Ewelina38 12.04.2012 13:38
uwielbiam tą zupkę
kanu83 12.04.2012 11:34
uwielbiam
teresa18 07.04.2012 17:10
pyszna taka przykwaskowa i goraca polecam
Motorek 05.04.2012 09:18
moja ulubiona zupa
ankaryba 04.04.2012 12:05
pyszny!!!
kuklik 03.04.2012 16:15
mniam
Kikiriki 03.04.2012 08:15
aż się głodna robię...super!
Ania67 02.04.2012 20:09
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak