Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka marynowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 1 kg
czosnek 3 ząbki
ocet 10 % 1 szklanka
woda 1,5 litra
Goździki całe Prymat 5 sztuk
ziele angielskie 6 ziaren
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka marynowana

Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w paski i zblanszować (wrzucić do wrzątku na maksimum 2 minuy, odcedzić i przelać zimną wodą).

na zalewę: 1 szklanka octu 10%, 6 szklanek wody, 5 goździków, 6 ziaren ziela angielskiego, łyżeczka ziaren gorczycy, szczypta pieprzu

Zalewę zagotować z przyprawami, odstawić do przestudzenia.
Paprykę z czosnkiem układać w słoikach, zalewać letnią marynatą.
Pasteryzować 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Chojłówna 04.04.2012 17:55
słoneczna papryka:D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak