Sposób przygotowania

Truskawki przebieramy, myjemy i osuszamy. Zasypujemy cukrem i odstawiamy na 3 godziny aby puściły sok.
Truskawki z cukrem podgrzewamy i gotujemy 10 min. Na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu.
Opakowanie dżem-fiksu miksujemy z 1,5 szkl. Gorącego soku, który wytworzył się podczas gotowania truskawek. Roztwór wlewamy do truskawek, mieszamy i gotujemy 10 min.
Gorącą masą napełniamy słoiki zakręcamy i odstawiamy do góry dnem. Pozostawiamy aż ostygną.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    uwielbiam taki dżemik:d
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    moje dzieci lubieją taki dźem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !