Sposób przygotowania

Wodę (1 litr ) przegotować ,przestudzić ,powinna być lekko ciepła.Do połowy wody dodać mąkę i dokładnie wymieszać.Uzupełnić resztą wody.Dodajemy 3 ząbki rozgniecionego czosnku,liście laurowe, ziele angielskie i ziarenka pieprzu. Wrzucamy kilka skórek razowego chleba.Przykrywamy , tak by powietrze dochodziło i trzymamy w ciepłym miejscu 2-3 dni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Taki żurek z własnego zakwasiku to coś wspaniałego !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    wypróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    warto samemu zrobić na wielkanoc

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !