Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka po bretońsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola 800 gram
boczek wędzony 300 gram
kiełbasa 2 laski
przecier pomidorowy 150 gram
mąka
majeranek do smaku
bazylia świeża 5 listków
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
ziele angielskie 5 szt
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka po bretońsku

Gotujemy fasolę w dużym garnku. Kiedy zacznie się robić miekka czyli po około 2 godzinach dodajemy do niego pokrojony w kostkę boczek i kiełbasę które wcześniej smażymy.

Następnie dodajemy przecier i wszystkie przyprawy.

Całość zagęszczamy mąką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 11.05.2012 08:27
bardzo smaczna fasolka
Kuchareczka2 13.04.2012 10:07
uwielbiam
Ewelina47 13.04.2012 09:14
pyszna fasolka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak